Management

Raad van Bestuur

KPN wordt geleid door de Raad van Bestuur, die KPN bestuurt op strategische, financiële en organisatorische aangelegenheden en die het topmanagement benoemt. De Raad van Commissarissen van KPN benoemt en ontslaat de leden van de Raad van Bestuur en stelt hun individuele beloning vast conform het bezoldigingsbeleid zoals goedgekeurd door de Algemene Vergadering van Aandeelhouders en de aanbevelingen van het Remuneration & Organization Development Committee.

Reglement Raad van Bestuur (alleen in het Engels beschikbaar)

Rooster van aftreden Raad van Bestuur (alleen in het Engels beschikbaar)

Maximo  Ibarra

Voorzitter Raad van Bestuur en CEO
Biography Photo

Maximo Ibarra staat bekend om zijn ervaring in digitalisering, marketing en klantgerichtheid. Ibarra heeft hiervoor bij het Italiaanse Wind Telecommunications gewerkt waar hij vanaf 2012 CEO was en sinds 2016 als CEO leiding gaf aan de integratie van Wind Tre. Dit is een 50:50 joint venture tussen de Italiaanse telecomactiviteiten van VEON (Wind Telecommunications) en CK Hutchison (3 Italia). Wind Tre bedient meer dan 30 miljoen mobiele klanten en 2,8 miljoen klanten met een vaste lijn en heeft een jaarlijkse omzet van ongeveer 6,5 miljard euro.

Ibarra heeft van 2004 tot aan zijn benoeming als CEO in 2012 verschillende leiderschapsfuncties bij Wind bekleed. Voor zijn overstap naar Wind, heeft Ibarra verschillende commerciële en leidinggevende functies vervuld bij onder andere Benetton, FIAT en DHL. Daarvoor was hij in diverse marketingfuncties actief bij Vodafone Italië en Telecom Italia.

Ibarra heeft politicologie en economie gestudeerd aan de Universiteit van Rome ‘La Sapienza’, Italië. Ook heeft hij verschillende postdoctorale opleidingen gevolgd bij vooraanstaande academische instellingen (London Business School, INSEAD, Singularity University, STOA’ Business school). Daarnaast is hij Professor Marketing en Digital Marketing aan de Luiss University & Business School in Rome.

Ibarra heeft de Colombiaanse en Italiaanse nationaliteit, spreekt vloeiend Engels, Italiaans en Spaans. Hij is 48 jaar oud, getrouwd en heeft een dochter.


Joost  Farwerck

lid van de Raad van Bestuur en Chief Operations Officer
Biography Photo

Op 10 april 2013 werd Joost Farwerck (Hilversum, 1965) benoemd als lid van de Raad van Bestuur. Als Chief Operations Officer zijn ‘Veranderen, verbeteren en samenwerken’ voor hem belangrijke drijfveren.

Farwerck studeerde rechten aan de Universiteit van Amsterdam en volgde daarna tijdens zijn carrière nog verschillende opleidingen, waaronder een opleiding aan het International Institute for Management Development. In 1994 trad hij bij KPN in dienst als bedrijfsjurist. Vervolgens was hij accountmanager en bekleedde hij senior managementfuncties. Zo was hij secretaris van de RvB en RvC, hoofd Network en Customer Operations, directeur van de Wholesale-divisie en directeur van de divisie Consumenten Thuis.

Hij beschouwt KPN als de enige echte Integrated Access Provider voor consumenten en zakelijke klanten in Nederland. Hij wil KPN’s marktposities verstevigen en het bedrijf transformeren naar een eenvoudige en klantvriendelijke dienstverlener. ‘Met de koers die we hebben vastgelegd gaan we KPN drastisch vereenvoudigen. We maken het een stuk simpeler voor onze klanten.’

Daarnaast wil hij voor de Nederlandse samenleving het verschil maken op thema’s zoals Het Nieuwe Leven & Werken, Gezondheidszorg van de toekomst, Zuinig met energie en Security & Privacy. ‘Onze mensen én de kwaliteit van onze dienstverlening is de kracht van KPN. We zijn belangrijk voor de samenleving en we hebben hier onze verantwoordelijkheid.’

Farwerck is non-executive bestuurslid van de KPN-groepsvennootschap iBasis. Daarnaast is hij lid van het dagelijks bestuur van VNO-NCW, lid van de Raad van Toezicht van de Stichting Lezen & Schrijven en lid van het bestuur van Nederland-ICT.

Farwerck is getrouwd en vader van drie kinderen. In zijn vrije tijd doet hij aan racefietsen en tennis. Daarnaast luistert hij veel muziek (Spotify!) en leest hij Nederlandse en Engelse literatuur (E-reader).


Jan  Kees de Jager

lid van de Raad van Bestuur en Chief Financial Officer
Biography Photo

Sinds eind september 2014 is Jan Kees de Jager (Kapelle, 1969) lid van de Raad van Bestuur van KPN en sinds 1 november 2014 ook Chief Financial Officer. De financiële man die een brede kijk op de wereld van ICT en telecom heeft, omschrijft zichzelf als direct, open en betrokken en gaat graag de dialoog aan.

In 1990 behaalde De Jager een Bachelor of Business Administration aan de Universiteit Nyenrode in Breukelen. Daarna studeerde hij aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam waar hij eerst in 1994 in bedrijfseconomie en sociologische economie afstudeerde, en twee jaar later in Nederlands recht.

Tussen februari 2010 en november 2012 was De Jager minister van Financiën. Daarvóór was hij drie jaar lang staatssecretaris van Financiën. In die posities deed hij veel nationale en internationale financiële en bestuurlijke ervaring op. Evenals goede kennis van de financiële markten en veel ervaring met grote en complexe (IT-)processen. Daarnaast kan hij bogen op veel operationele en commerciële expertise in de ICT-sector: van 1992 tot 2007 was hij managing partner en co-CEO van e-commerce onderneming ISM eCompany. In die ruim vijftien jaar deed hij veel kennis op in innovatie, nieuwe internettechnologieën, weboplossingen, e-applicaties en de ontwikkeling van producten en markten. Na zijn ministerschap keerde hij terug naar ISM eCompany, waar hij tot zijn komst bij KPN werkte.

In de sterk veranderende en dynamische markt waarin KPN actief is, beschouwt De Jager het als een grote uitdaging om KPN van een klassiek telecombedrijf te helpen omvormen tot een modern ICT-bedrijf. ‘Aan dat veranderingsproces wil ik heel graag een bijdrage leveren. We hebben daarin al flinke stappen gezet, maar hebben ons potentieel – ons netwerk, onze techniek en onze goede, talentvolle medewerkers – nog lang niet volledig benut. Als we dat nog beter doen, kunnen we nog meer profiteren van de vele nieuwe kansen, zoals cloud diensten en the internet of things, waarbij we steeds meer naar een connected samenleving gaan.’

De Jager is een liefhebber van gadgets en ‘alles wat connected is’. In zijn vrije tijd rijdt hij rally’s met oldtimers. In die sport leerde hij ooit van een voormalig Formule 1-coureur dat een rem er vooral is zodat je gas kunt geven en hard vooruit kunt gaan. Dat devies wil hij ook graag in het bedrijfsleven toepassen.


Frank  van der Post

lid van de Raad van Bestuur en Chief Commercial Officer
Biography Photo

Frank van der Post, sinds 1 maart 2015 Chief Commercial Officer, beschouwt de telecom- en IT-sector als een grote kans en een prachtige, nieuwe uitdaging. ‘Het is de kunst om onze techniek en kennis te vertalen naar diensten die voor onze klanten relevant zijn.’

Na zijn studies aan de hotelschool in Nederland en vervolgens de Florida International University in Miami, begon Van der Post (Oudewater, 1961) in 1985 zijn loopbaan in de hotelsector. Hij was onder meer general manager van het American en Amstel Hotel in Amsterdam en werkte twintig jaar voor de InterContinental Group. In 2005 maakte hij de overstap naar de Jumeirah Group, een luxe hotelketen in het Midden-Oosten en Azië, waar hij diverse functies bekleedde, waaronder chief operating officer.

In 2011 verruilde hij de hotelsector voor de luchtvaart en werd executive director van British Airways, waar hij verantwoordelijk was voor het merkenbeleid, producten en de klantervaring. Hij bracht er de dienstverlening naar een hoger niveau.

Met zijn dertig jaar ervaring in de hotel- en luchtvaartsector neemt hij de klantfocus en de ervaring met brandmanagement mee naar KPN. ‘Voor een dienstverlenend bedrijf als KPN zijn de voorkant-medewerkers essentieel: ze zijn de schakel tussen ons bedrijf, onze dienstverlening, onze de doelen en de klantbeleving. Van der Post ziet het vergroten van de klanttevredenheid en de klantloyaliteit als een mooie opdracht. ‘Kijk alleen maar naar het toekomstperspectief van telecom en IT. Er gaat de komende jaren nog zoveel veranderen. Ik wil daar graag een bijdrage aan leveren.’

Van der Post is getrouwd en heeft twee dochters. In zijn vrije tijd zijn golf, skiën en tennis zijn favoriete hobby’s. Verder houdt hij van fly fishing op zalm en forel.